Volg mij tijdens mijn werkproces van het thema Identiteit.

Als ik begin, begin ik met schetsen. Ik bekijk het thema persoonlijk, en schets wat het voor mij betekend. Soms loop ik daarin juist te hard van stapel. Ik kom dan met zoveel verschillende schetsen en opvattingen van bepaalde thema’s, dat het moeilijk wordt voor mij om een schets diep uit te werken. Terwijl dit een valkuil voor mij kan zijn, is het ook een sterke punt van mij. Ik loop niet snel vast en heb een breed beeld van de mogelijkheden die ik heb. Ik bekijk een thema uit meerdere perspectieven, waardoor ik met variaties voor een potentieel schilderij kom. Hier zijn de schetsen die ik gemaakt heb voor het thema Identiteit:

Ik werk dan 1 of 2 beelden uit met een ander materiaal dan de schets, waardoor ik met beter beeld kom over hoe ik mijn eindwerk wil vormgeven. Hierbij werk ik de schets ook specifieker uit. Ik bekijk de verschillende manieren waarop ik een schets uiteindelijk kan vormgeven, voeg details toe en kom zo op een beter beeld van wat ik als eindwerk wil hebben.

Ik heb daarna een goed beeld van materialen die ik gebruiken wil en hoe ik het werk wil vormgeven. Natuurlijk kan het eindwerk gaan afwijken, soms veranderd het werk compleet. Vaak wordt het een mix van de materiaal testjes en schetsen die ik eerder gemaakt heb. Zo is dit eindwerk gemaakt van vetkrijt en waterverf wat ik eerder apart uitgeprobeerd heb. Dit was mijn eindwerk voor het thema Identiteit:

Processing my childhood (2023) vetkrijt en waterverf op karton 70×50 cm Ik probeer hetgeen te verwerken, waar mijn jongere zelf een grip op probeerde te krijgen.